Auto news

25/3/21

ΚΑΥΣΙΜΟ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ

Η ΠΑΡΟΧΗ ΤΟΥ ΚΑΥΣΙΜΟΥ

Ο ρόλος του συστήματος  καυσίμου είναι να τροφοδοτεί  τον κινητήρα με καύσιμο σε όλες τις λειτουργίες του κινητήρα σε κάθε συνθήκη και να μην υπάρχουν διακοπές τροφοδοσίας. 


Το σύστημα παροχής καυσίμου αποτελείτε από...

 

από την δεξαμενή καυσίμου η αλλιώς ρεζερβουάρ την αντλία καυσίμου τις σωληνώσεις,  και το φίλτρο καυσίμου.
Η δεξαμενή καυσίμου κατασκευάζεται από χάλυβα  ή από πλαστικό. Οι δεξαμενές από χάλυβα είναι περασμένες με αντιδιαβρωτικό υλικό  μέσα και έξω για προστασία. Οι μεγάλες δεξαμενές  έχουν  χωρίσματα που ενώνονται μεταξύ τους τα οποία εμποδίζουν  την μετακίνηση του καυσίμου όταν το όχημα βρίσκεται σε κίνηση σε δρόμο με στροφές.
Οι δεξαμενές καυσίμου  έχουν αερισμό με μια ανεπίστροφη βαλβίδα  με τον οποίο δεν αφήνει να δημιουργείτε υποπίεση  για την σωστή αναρρόφηση καυσίμου από την τρόμπα καυσίμου χωρίς διακοπές και την έξοδο του καυσίμου  σε περίπτωση ατυχήματος.
Τα φίλτρα καυσίμου είναι χάρτινα ή συρμάτινα ή πλαστικές (ΣΊΤΕΣ)
Τις σίτες τις βρίσκουμε συνήθως  στο κάτω μέρος της τρόμπας καυσίμου όπου και αυτή βρίσκεται μέσα στο ρεζερβουάρ για να φιλτράρει με τις μικρά ανοίγματα που έχει τυχόν ακαθαρσίες  του καυσίμου.
Τα χάρτινα φίλτρα με μεταλλικό ή πλαστικό περίβλημα  βρίσκονται έξω από το ρεζερβουάρ στην σωλήνα καυσίμου που οδηγεί από την αντλία καυσίμου στην μηχανή.

Η αλλαγή του φίλτρου καυσίμου σε κάθε όχημα ορίζετε από τον κατασκευαστή

ΚΑΥΣΙΜΟ

Οι σωληνώσεις του καυσίμου  είναι ειδικά κατασκευασμένοι  για να μπορούν να αντέχουν τους κραδασμούς όταν το όχημα βρίσκεται σε κίνηση, βρίσκονται πάντα στο εξωτερικό  του οχήματος έξω από τον χώρο των επιβατών και σε θέση  να προστατεύονται από μηχανικές βλάβες και σε περίπτωση ατυχήματος.

Οι σωληνώσεις είναι κατασκευασμένες από χάλυβα, ανθεκτικά πλαστικά, χαλκό είναι από άφλεκτα  υλικά και είναι και εύκαμπτες. 

Ο ρόλος της αντλίας καυσίμου είναι να μεταφέρει το καύσιμο  στον χώρο που γίνετε η καύση. Οι αντλίες καυσίμου μπορεί να είναι  μηχανικές ή ηλεκτρικές.

Ποιος φανταζόταν κάποτε  ότι μέσα στην βενζίνη  θα βάζαμε ρεύμα.....  



 


FOLLOW US AND SHARE