Auto news

4/5/24

Toyota Yaris

 Αντίπαλοι του Toyota Yaris

Το Toyota Yaris είναι το στοίχημα του Ιαπωνικού γίγαντα να κυριαρχήσει  σε όλα τα αστικά κέντρα. Το Yaris βγαίνει σε τρείς διαφορετικές εκδόσεις Χάτσμπακ-κουπέ-σεντάν. Αλλά  μόνο ένα από αυτά έφτασε  στην Ευρωπαϊκή αγορά σε τρίθυρο και πεντάθυρο.

Η πρώτη φορά που είδαμε το Toyota Yaris ήταν το 1999

  

Αντίπαλοι του Toyota Yaris
Πηγή φωτογραφίας: https://el.wikipedia.org/wiki/Toyota_Yaris

Το 2020 παρουσίασε μια νέα γενιά και έγινε ολοένα ακόμα πιο δημοφιλές για την υβριδική του τεχνολογία και η έκδοση αυτή του Toyota Yaris παρουσιάζει μια εντελώς διαφορετική τεχνολογία και εμφάνιση απ' ότι στο παρελθόν.
Με ολική ριζική αλλαγή που εστιάζει σε μια νέα εμφάνιση  για το ευρωπαϊκό γούστο και όταν λέμε  ριζική αλλαγή  εννοούμε  από την κορυφή ως τα νύχια.

Αυτό οφείλεται στην αρχιτεκτονική T.N.G.A. αυτό σημαίνει 

TOYOTA NEW GLOBAL ARCHITECTURE
να έχει τις πιο προηγμένες τεχνολογίες, για να παρέχει την καλύτερη οδική συμπεριφορά και την καλύτερη οδική εμπειρία με περισσότερη και καλύτερη τεχνολογία.

Η νέα έκδοση  του Toyota  Yaris αλλάζει τις εξωτερικές διαστάσεις του με μήκος 3,94 μέτρα το πλάτος του 1,74 μέτρα και ύψος 1,5 μέτρο. 

Οι πωλήσεις βρίσκονται σε πολύ καλά επίπεδα για τα αστικά κέντρα.

Ο χώρος των επιβατών  είναι στα 2,56 μέτρα σχεδιασμένο εώς πέντε άτομα, το πορμπαγκάζ με ελάχιστη χωρητικότητα 286 λίτρα και αν ρίξουμε και τα πίσω  καθίσματα ο χώρος θα γίνει πολύ μεγαλύτερος για περισσότερες αποσκευές.


Toyota Yaris hybrid
Πηγή φωτογραφίας:https://el.wikipedia.org/wiki/Toyota_Yaris


Η τελευταία έκδοση του Toyota Yaris απαλλάχθηκε από όλους τους μηχανισμούς που δεν ήταν υβριδικοί και ως εκ τούτου το συμβατικό Yaris θα βγαίνει μόνο σε υβριδικές εκδόσεις.

Η τέταρτη γενιά του υβριδικού συστήματος της TOYOTA χρησιμοποιεί  έναν βενζινοκινητήρα με κυβισμό στα 1.5 λίτρα τρικύλινδρο σε σειρά και αποδίδει 116 ίππους με μέγιστη ροπή 120 Nm.
Μαζί με τον βενζινοκινητήρα έχουμε  μία μπαταρία ιόντων λιθίου  και έναν πρόσθετο ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 59 Kw και 141 Nm ροπής, ικανή να κινήσει το όχημα 100% ηλεκτρικά.

Το Toyota Yaris διατίθεται σε τέσσερα μοντέλα με διαφορετικό εξοπλισμό
S EDITION-ACTIVE TECH- BUSINESS PLUS- SPORT

Η εμφάνιση τους είναι παρόμοια μεταξύ τους εστιάζοντας με αλλαγές στις ζάντες, προφυλακτήρες στο χρώμα και στην διχρωμία στην σπόρ έκδοση.
Όσο αφορά τον εξοπλισμό έχει προβολείς led και η εκκίνηση γίνεται  χωρίς κλειδί με button, συνδεσιμότητα με φορητές συσκευές, οθόνη κεφαλής, ψηφιακός πίνακας  οργάνων, οθόνη αφής και τεχνολογία για την άνεση την ασφάλεια με διάφορα βοηθήματα κατά την οδήγηση.

To EURO NCAP δοκιμάζει την ασφάλεια το 2020 με αποτελέσματα 5 αστέρων. Τα αποτελέσματα αν τμήματα είναι 86% στην προστασία των ενηλίκων 81% στην προστασία των παιδιών και78 % στην ευπάθεια   των πεζών.
ΔΕΊΤΕ ΤΟ ΒΊΝΤΕΟ

ΤΟ TOYOTA YARIS EINAI ΤΟ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ ΣΕ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Το Toyota yaris πρέπει να αντιμετωπίσει έναν πολύ σκληρό ανταγωνισμό με άλλες εταιρίες στην κατηγορία του όπως είναι το RENAULT CLIO,FORD FIESTA, HYUNDAI I20, VOLKSWAGEN POLO,HONDA JAZZ, SEAT IBIZA, PEUGEOT 208 K.A. Όπου θα μιλήσουμε σε άλλα άρθρα.

Πολύ λίγοι απο αυτούς  τους αντιπάλους έχουν υβριδικό σύστημα όπως το Toyota Yaris αλλά η τεχνολογία δεν παύει να εξελίσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς.
 







FOLLOW US AND SHARE