Auto news

11/3/21

ΦΡΕΝΑ ΓΕΝΙΚΑ

 ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΕ...

Το κυριότερο σύστημα του οχήματος για την επιβράδυνση  είναι το σύστημα πέδησης ή αλλιώς φρένα.
Τα φρένα σε ένα όχημα  μπορεί να είναι  υδραυλικά, μηχανικά, πνευματικά και επειδή η τεχνολογία δεν μένει σταθερή και όλο αναπτύσσετε υπάρχουν και ηλεκτρονικά συστήματα για την βελτίωση πέδησης και συμπεριφοράς του οχήματος.
Όταν λέμε υδραυλικά είναι τα φρένα στα οποία λειτουργούν με υγρά, τα μηχανικά είναι τα φρένα τα οποία λειτουργούν με συρματόσχοινα, και τα πνευματικά  με αέρα. 
ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΦΡΕΝΑ
ΦΡΕΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ        Μηχανικά φρένα

Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και των σύγχρονων  οχημάτων
οι απαιτήσεις των οχημάτων είναι μεγαλύτερες.
Έτσι με την  χρήση σύγχρονων ηλεκτρονικών συστημάτων υπάρχει μεγαλύτερη   βελτίωση στο σύστημα πέδησης και οδικής συμπεριφοράς του οχήματος.
Χάρη σε αυτά ο οδηγός έχει μεγαλύτερη δυνατότητα να έχει τον έλεγχο του οχήματος σε χειρότερες καταστάσεις και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. 🚑🚑
Βέβαια παίζει μεγάλο ρόλο η δυναμική του οχήματος, τα χαρακτηριστικά του, το οδόστρωμα και η οδική συμπεριφορά του οχήματος.
Το οδόστρωμα αλλάζει διαρκώς  σε βρεγμένο, στεγνό κ.τ.λ. και ο οδηγός πρέπει να προσαρμόζετε  συνεχώς ανάλογα τις συνθήκες την οδηγική του συμπεριφορά.
Τα χαρακτηριστικά του οχήματος  καθορίζονται από το μέγεθος του οχήματος , το κέντρο βάρους του, την ανάρτηση τα ελαστικά κ.τ.λ.




Τα ηλεκτρονικά συστήματα που χρησιμοποιούνται για την επιβράδυνση του οχήματος και λειτουργούν ανεξάρτητα για την μεγαλύτερη ασφάλεια είναι
  1. ABS(ANTILOCK BRAKE SYSTEM) Σύστημα αντιμπλοκαρίσματος τροχών
  2. Σύστημα ρύθμιση αμορτισέρ.
  3. Σύστημα ελέγχου ευστάθειας & πρόσφυσης.





  

FOLLOW US AND SHARE