Auto news

3/4/21

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ-ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ

 Ο ρόλος των αναρτήσεων σε ένα όχημα παίζουν συγκριτικά πιο ουσιώδη ρόλο να προστατεύουν  τους επιβάτες  από τις ανωμαλίες που μπορεί να έχει ο δρόμος.
Η δουλειά τους είναι να εξασφαλίζουν  την άνεση των επιβατών  και τους τροχούς  να έχουν επαφή με το οδόστρωμα σε κάθε φρενάρισμα, επιτάχυνση και σε κάθε στροφή, πρέπει να απορροφούν τους κραδασμούς και να αντιδρούν σε κάθε δύναμη ώστε να μην αφήσουν το όχημα να βγεί εκτός πορείας.
Τα αμορτισέρ συνοδεύονται   με ελατήρια, αυτά χρησιμεύουν για να επαναφέρουν τα αμορτισέρ  στην αρχική τους θέση και να κρατάνε το όχημα σταθερό.      

ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ-ΕΛΑΤΗΡΙΑ

Τα σύγχρονα συστήματα  στο μπροστινό μέρος  έχουν γόνατα Μακφέρσον ή αναρτήσεις με διπλά ψαλίδια. Στο πίσω μέρος μπορεί να είναι  αμορτισέρ με εύκαμπτους άξονες χωρίς ελατήρια (ο άξονας κάνει την δουλειά του ελατηρίου) ή γόνατα Μακφέρσον.
Αυτό το καθορίζει ο κατασκευαστής  με τον σχεδιασμό για την καλύτερη ασφάλεια, άνεση και αποτελεσματικότητα .
Στα αμορτισέρ η απόσβεση γίνεται όταν κινείτε  το έμβολο  προς τα κάτω τότε το λάδι περνάει από μικρές οπές και δημιουργείτε αντίσταση της ροής. 
Η αντίσταση  ροής ελέγχεται  από βαλβίδες ανακούφισης

Τα είδη των αμορτισέρ είναι δύο μονής και διπλής ενέργειας. Τα μονής ενέργειας είναι λαδιού και τα διπλής λαδιού-αζωτούχου αερίου.
 Σε σωστή λειτουργία τα αμορτισέρ πρέπει να απορροφούν τις ταλαντώσεις των ελατηρίων.
Υπάρχουν διάφορες επιλογές  για το τι είδος  ανάρτησης (αμορτισέρ-ελατήρια) θέλουμε να βάλουμε στο όχημα μας  μαλακά, σκληρά, χαμηλώματος ή όχι. Ανάλογα  το  όχημα που έχουμε  και την χρήση του. 
Πριν την αγορά τους θα πρέπει  να πάμε σε εξειδικευμένο συνεργείο   και να ενημερωθούμε από τον μηχανικό μας τι ταιριάζει καλύτερα για το όχημα μας.

Τα αμορτισέρ πρέπει να κρατάνε  κάθετα τους τροχούς στο οδόστρωμα ώστε να μπορούν να ακολουθάνε την επιφάνεια  του δρόμου όπως και αν είναι αυτός. Και πρέπει να επιτρέπει τους μπροστινούς τροχούς να στρίβουν προς την κατεύθυνση που θέλουμε.


ΟΧΗΜΑΤΑ


FOLLOW US AND SHARE