Auto news

24/4/21

FORD RS

FORD RS 2.3 ENGINE

 Η τεχνολογία προχωράει   με πολύ γοργούς ρυθμούς  και μαζί με την επιστήμη κάτω από το καπό  του RS  κρύβεται ένας ισχυρός κινητήρας των 2.3 κυβικών, και είναι  ο πιο ισχυρός της οικογένειας ecoboost.
Για όσους δεν ξέρουν ο κινητήρας  αυτός δεν πρώτό φορέθηκε  στο RS αλλά στο ford mustang ecoboost με 310 άλογα ιπποδύναμη και 434 Nm ροπή. 
Ο κινητήρας είναι τετρακύλινδρος  σε σειρά DOHC έχει 16 βαλβίδες   4 σε κάθε κύλινδρο, είναι με άμεσο ψεκασμό  έχει  στροβιλοσυμπιεστή (Turbo)  και η ιπποδύναμη του είναι 350 άλογα

Αν θέλεις να διαβάσεις  για τον στροβιλοσυμπιεστή μπορείς να πατήσεις εδώ: turbo

ford rs engine

Ο κινητήρας ecoboost των 2.3 λίτρων είναι κατασκευασμένος σε ένα εργοστάσιο στη Βαλένθια της Ισπανίας με βάση τον κινητήρα 2.0 κυβικών δεύτερης γενιάς, είναι πιο ενισχυμένος για καλύτερη απόδοση ισχύος και να αντέχει περισσότερα χιλιόμετρα.
Η παραγωγή του κινητήρα άρχισε το 2015.
Το μπλόκ των κυλίνδρων  είναι από αλουμίνιο υψηλής πίεσης, έχει μεγαλύτερους αγωγούς λαδιού και ψύξης και περισσότερες νευρώσεις γύρω από τους κυλίνδρους  για να αντέχουν στις μεγαλύτερες πιέσεις και θερμοκρασίες.
Επίσης φοράει σφυρήλατο στροφαλοφόρο άξονα  με διαδρομή 83,1 mm  Τα έμβολα είναι ακόμα πιο ελαφριά και κατασκευασμένα έτσι ώστε να αντέχουν  πολύ περισσότερο. Έχουν ακόμα λιγότερες οπές  αποστράγγισης   του λαδιού για  καλύτερη λίπανση  και πολύ λιγότερη τριβή.
Η τρόμπα λαδιού δουλεύει με καδένα και έχει  άξονα  ζυγοστάθμισης. Επίσης στο κάτω μέρος του μπλόκ έχει μια περιοχή έτσι κατασκευασμένη ώστε να βοηθά  το λάδι να μην στραγγίζει γρήγορα στο κάρτερ όταν  η μηχανή είναι σε λειτουργία.


Στο κάτω μέρος των κυλίνδρων  έχει   ένα σύστημα να ψεκάζει  συνέχεια λάδι  ώστε να ψύχεται περισσότερο και γρηγορότερα .

Το λάδι που χρησιμοποιούμε σε αυτόν τον κινητήρα είναι 5w-30  και η χωρητικότητα του είναι  στα 5,4 λίτρα
Η κυλιδροκεφαλή είναι και αυτή από  αλουμίνιο   με 2 εκκεντροφόρους   δεν έχει ιμάντα εκκεντροφόρου και η κίνηση  γίνετε με καδένα.
Η διάμετρο των βαλβίδων  εισαγωγής είναι  32,5mm  ενώ της  εξαγωγής είναι 30mm  από  τα 28mm  που ήταν  στον κινητήρα των 2.0 κυβικών, οι έδρες  των βαλβίδων  είναι κατασκευασμένα από υλικά υψηλής απόδοσης και αντοχής. Οι εκκεντροφόροι έχουν μεγαλύτερα αμύγδαλα και έχουν ανεξάρτητο σύστημα χρονισμού VARIABLE CAM TIMING  της  ford. 

Ο εκκεντροφόρος εξαγωγής  κινεί την υψηλή πίεσης τρόμπα βενζίνης με ένα έκκεντρο.

Ο κινητήρας αυτός με την μεγαλύτερη πεταλούδα   την βελτιωμένη τουρμπίνα   προσφέρει άμεση ώθηση όταν είναι απαραίτητη χωρίς να κρεμάει.
ford rs engine


FOLLOW US AND SHARE